RSS

Followers

Bersengkang mata

Assalammualaikum...
huhuuhu orang lain semua da tido n ada juga yg da bgun...
hehehehhe tp sy msih tak tidur lagi...
menyiapkan tugasan yg bertimbun..huhuhuhu
da start study week weh....tp msih berassignment lg..
huhuhu :)
sok ad trip nk ke Cameron..hheheheh
berjalan jp...
utk mantan2 persatuan Majlis Anak Johor...hehhehehe
sempat lg nak berjimba-jimbu ngn diorang...heheheh
ppe2 pon siapkn mne2 yg patut dulu...hahahahah xbalik la nampaknya stdy week nie...

rindu mak, rindu akk, rindu adik2... <3

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Giveaway Cash RM350 by Emas Putih

As-Salam

[Siala nak join sila tekan banner di atas]

Giveaway Cash RM350 by Emas Putih ini di anjurkan oeh Emas Putih dan disponser oleh Emas PutihNasibah KhushairyKasih Lestari Abadi Nor Farihan AyobNannie Isa , dan yangbaik .

maaf xd insta n twitter... :)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Let her go by Passenger

Assalammualaikum...
santai malam ber'assignment' sambil dengar lagu ni...


miss u...mr mokaa


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Hanya Permudahkan

Assalammualaikum...
huhuhuhu...


Jangan hanya fikir nak mudah sampai menjejaskan orang lain...
semoga segalanya berakhir...
semoga juga dipermudahkan...



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Segmen Mencari Teman Momsavenues.com

Assalammualaikum...
hye...salam jumaat...hehehhehe
:)

Segmen Mencari Teman Momsavenues.com

Bismillahirrahmanirrahim.. Segmen Mencari Teman untuk blog momsavenues bagi bulan Jun 2014 di momsavenues.com bermula pada hari ini, 28 Mei 2014 dan berakhir pada 31 Mei 2014, 11.15 malam. Semua dijemput menjadi teman momsavenues.com. =)

Syarat-syaratnya :
  1. Buat entri ringkas bertajuk Segmen Mencari Teman Momsavenues.com
  2. Copy coding di bawah dan paste ke ruangan HTML
  3. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen
Senang dan mudah bukan?
15 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 1 Jun 2014.
Tunggu apa lagi… jom support momsavenues.com ya…


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Awesome Giveaway by Rara Deluxe

Assalammualaikum..hye..

Awesome Rara Deluxe Giveaway 



Klik banner untuk join : )

Big thanks to :

Sponsor-sponsor awesome iaitu ShaZa Kpop Online,Button Badge Bajet,A.M Kpop Shop,Hanbok Media Kpop Shop | Kpop Online Store | YS Online Shop | Korean Shop Collection | My Stitching World and Shop | Muslimah Attire Madness | Lilly Lolly | Shahoney Kitty Shoppe | NIF Collection | Lady Passion Style | Slim Beautycare SBC | Stylez Store House | Red Boutique House | Yana Pink Blossom  | Papa Mama Buah Cinta | NZ Wardrobe | Ekinrazali da tailor | Siti Hajar Karim | Siblingshoppe.Giveaway ini dianjurkan oleh Rara Deluxe 

Senarai Hadiah :-
  • 1 Korean single or mini album x 1 by ShaZa Kpop Online
  • 1 set Button Badge BAP x1 by Button Badge Bajet
  • 1 topi BAP x 1 by Kpop Online Store
  • 1 barang misteri EXO x 2 by YS Online Shop
  • EXO Overdose Lomo Cards Set (30pcs) by A.M Kpop Shop
  • Kai Official Button Badge by Hanbok Media Kpop Shop
  • Shinee Everybody Photo set B by Hanbok Media Kpop Shop
  • Exo watch by K-Kiomi Market
  • Random Kpop Badge x3pcs by A.M Kpop Shop
  • 1 Exo file by Korean Shop Collection
  • 1/2 Exo standee by Korean Shop Collection
  • 1 shawl by My Stitching World and Shop
  • 1 handsocks x 2 by Muslimah Attire Madness
  • 1 cute bookmark x 1 by Lilly Lolly
  • 1 pore strip x 1 by Shahoney Kitty Shoppe
  • 1 keychain x 1 by Shahoney Kitty Shoppe
  • 1 inner neck magic x 1 by NIF Collection
  • 2 hand mask x 2 by Lady Passion Style
  • Shawl x 1 by Slim Beautycare SBC
  • Shoe under the bed x 1 by Stylez Store House
  • Jumpsuit x 1 by Red Boutique House
  • Ladies accessories x 2 by Yana Pink Blossom 
  • Topup RM 5 x 2 by Papa Mama Buah Cinta
  • Topup RM 5 x 1 by NZ Wardrobe
  • Topup RM 10 x 1 by NZ Wardrobe
  • Tooup RM 5 x 4 by Ekinrazali da tailor
  • Topup RM 10 x 5 by Siti Hajar Karim 
  • Voucher RM 4 untuk semua peserta by Siblingshoppe

**maaf xd instagram**

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Mini Giveaway untuk Followers

Assalammualaikum...
hai...
jom ramai2 meriahkan giveaway ni...


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

SEGMEN: Saya nak watermark by kapas-putih.blogspot.com

Assalammualaikum...
hye...

\


url blog: http://thecutepurpleprincess.blogspot.com/
perkataan: ceritera hidup saya


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Segmen : School Holiday Blogwalking With De'Mahabbah

Assalammualaikum...
selamat petang...heheheh


Tamat 2 Jun2014.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Simple Giveaway: Projek DRESS BAJET

Assalammualaikum...
hehehheh cm best je kn segmen nie...
jom join...xkisah lelaki ke pmpn...ehhehehe
:)


*segmen bermula pada 28 Mei 2014 dan berakhir bila-bila masa sahaja 
(akan dimaklumkan kepada setiap peserta)

**3 orang pemenang bertuah dicari**

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Berhenti

Assalammualaikum...
selamat tengah hari semua...
hehehehhe
sedih ke saya ni...
erm mungkin tidak...
huhuhuhu :)

jom teliti dan amati sikit bait2 kata dalam ni...


jangan terus biarkan diri disakiti... :)
motivasi siri sendiri.. :)



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Semoga dipermudahkan..

Assalammualaikum...
selamat malam...
penat dgn urusan keduniaan...
semoga dipermudahkan segalanya...
letih dan tidak terdaya...
tp masih tetap berusaha...


setiap kesusahan pasti akan berakhir dengan kesenangan kelak...
berfikir positif utk lebih majukn diri...
hehehehe...
semangat utk diri sendiri...
ya...saya boleh....
semoga dipermudahkan..


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Birthday Giveaway By Yayaqazrin

hye...
jom...join...hehehehe


giveaway ni berlangsung dari 25 Mei hingga 27 Mei 2014/11:59 malam sahaja

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Segmen Blogging + Menang Hadiah!

hye semua...
selamat petang...
heheheh


KLIK BANNER UNTUK JOIN

Salam 1 Malaysia. Segmen terbaru kini dilancarkan! Tujuan segmen ini diadakan untuk beramah mesra sesama blogger. Yang tak kenal, kini boleh berkenal-kenalan. Menambah rakan maya. Yang bestnya segmen ini menyediakan hadiah menarik buat pemenang bertuah!

HADIAH:
USB Flash Drive/Pendrive 8GB
Jewellery Fashion 1 set
Novel
T-Shirt
Fridge magnet
Keychain

Segmen Blogging + Menang Hadiah! anjuran dan tajaan Yumida

TAMAT: 29 MEI 2014 – Jam 11.59 malam

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Giveaway RM300 By Blog Pancing Elih

haiii semua...
jom petang2 nie join giveaway ni...
hehhehehe


Pemilihan pemenang:
Pemilihan pemenang akan ditentukan 100% oleh uncle Random.org. So, kebarangkalian untuk anda semua menang adalah adil dan saksama.

Hadiah-Hadiah Giveaway:
Hadiah-hadiah yang bakal dimenangi adalah seperti berikut;
Tempat Pertama: 1 X RM100
Tempat Kedua: 1 X RM60
Tempat Ketiga: 1 X RM40
Hadiah Saguhati: 5 X RM20 

Ok. Mudah kan?

Tarikh tutup penyertaan adalah pada 04 Jun 2014.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Giveaway Cuti Penggal 2 2014 by Wani

haiii semua...
jom kite memeriahkan giveaway ni...


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Perasan Adik2 Lagi

Assalammualaikum...
alhamdullilah...
selesai hari ini Bengkel Pengurusan Jenazah anjuran Mjlis Anak Johor dan kerjasama Pusat Islam...
walaupun hanya beberapa hari je buat gerak kerja tapi syukur sangat sebab da berjaya melaksanakan...
hehhehe...
jadi ajk cenderahati je lagipun...
pengalaman tu lagi penting...

sebenarnya buat entry ni sebab teringat ada seorang insan tu panggil saya adik...
hheheheh walaupun umur baru 23 tapi da terasa macam akak2 sebab lebih kurang macam senior student la katakan...heheheh perasan pula...
hehehehe selalunya berprogram orang akan panggil nama kalau yang da kenal..
hehehehe tapi insan ni panggil saya adik...
sebab dia nak pinjam something...
ehheheeh dalam hati terperasan pulak... cepat2 bagi pinjam...hehehehe

suweeeet2 perasan adik2...


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Giveaway Cantik Bersama HESTA Facial Treatment


klik banner dia atas untuk peluang memenangi 
HESTA Facial Treatment Set Ajaib

Tahukah anda sebenarnya terdapat beberapa faktor yang menyebabkan pelbagai masalah kulit wajah boleh terjadi keatas diri anda. Ramai wanita di luar sana yang tidak sedar sebenarnya, mungkin termasuk diri anda sendiri. Untuk mendapatkan wajah yang cantik, bukanlah sesuatu yang mudah. Tak cukup dengan itu, untukMENGEKALKANNYA agar ianya mampu bertahan lama turut menjadi satu cabaran besar. Masalah-masalah yang biasa dihadapi :

  • Masalah jerawat dan parut jerawat mudah timbul
  • Masalah kulit kering, kasar & kusam
  • Masalah warna tona kulit tidak sekata
  • Masalah pori-pori terbuka
  • Masalah kurang keyakinan diri
  • Masalah kulit gelap & pigmentasi serta berjaragat
  • Masalah kelihatan kulit jauh lebih tua daripada usia

h4
Untuk mengatasi ke semua masalah di atas dan memastikan agar kulit wajah anda sentiasa cantik berseri, ada 4 pekara yang perlu anda ambil perhatian dan lakukan ….
1.Membersihkan Wajah
2.Menyegarkan Wajah
3.Melembapkan Wajah
4.Melindungi Wajah
HESTA® Facial Treatment Set
“Set Lengkap Rawatan & Penjagaan Kulit Wajah Yang TERBUKTI BERKESAN Serta Mendapat Kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia!”
277 produk facial(Imej-imej di atas menunjukkan gambar sebenar produk Hesta Facial Treatment Set yang mengandungi 7 item dalam satu pakej)

Hesta Facial Treatment Set ini merupakan set rawatan wajah lengkap yang mampu 
  •  membantu menyelesaikan pelbagai masalah kulit wajah anda serta terus mengekalkan kesan positif tersebut untuk jangka masa lebih panjang
  • Ia terdiri daripada 7 item dalam satu pakej yang kandungannya terdiri daripada sumber bahan-bahan ekstrak tumbuhan semulajadi seperti ekstrak tumbuhan rosemary, chamomile, olive oil, aloe vera serta diperkaya dengan anti-oksida
  • Ianya dijamin selamat dan suci bebas daripada sebarang kandungan bahan-bahan kosmetik aktif berbahaya seperti hidrokuinion & merkuri
  • Diformulasikan khas menggunakan teknologi kecantikan daripada Perancis (France) yang telah mendapat kelulusan daripada pihak Kementerian Kesihatan Malaysia. Produk ini juga memang khas datangnya daripada France!
  • Fungsi utama Hesta Facial Treatment Set ini adalah memberikan rawatan dan melindungi kulit wajah anda daripada ancaman luaran seperti sinaran cahaya UV matahari berlebihan, debu, kotoran, suasana kering serta memulihkan kembali sel-sel dan tisu kulit wajah anda yang telah rosak
  • Dan yang menariknya, kesannya mampu anda mula lihat seawal sebaik sahaja anda selesai guna produk ini walaupun pada hari yang pertama! Dah ada bukti testomonial bagi menyokong kenyataan ini, nanti saya akan kongsikan bersama anda di bahagian bawah laman web ini
  • Produk ini amat sesuai untuk semua jenis kulit, dari normal sehinggalah yang mempunyai kulit berminyak
  • Kesimpulannya, produk set Hesta Facial Treatment ini lah penyelesaiannya kepada masalah kulit sensitif yang memerlukan penjagaan rapi serta rawatan yang secukupnya. Ia merangkumi 4 aspek penting dalam penjagaan kulit wajah seperti yang ada saya konsgsian di atas tadi iaituMembersihMenyegarMelembap dan Melindungi kulit wajah anda dalam satu masa sekaligus!
20 Kelebihan HESTA Facial Treatment Set!
  • Sesuai untuk semua jenis kulit yang normal
  • Menghilangkan masalah kulit kusam tidak bermaya
  • Menlenyapkan minyak berlebihan pada kulit anda bagi mengelakkan masalah jerawat
  • Bertindak merawat & memperbaiki sel-sel kulit wajah yang rosak dan kering
  • Membantu dalam pertumbuhan sel-sel kulit wajah yang baru dan sihat agar anda terus kelihatan kekal muda seterusnya melewatkan proses penuaan
  • Melindungi kulit wajah anda daripada masalah kekeringan
  • Bertindak merawat kegatalan kulit wajah akibat daripada masalah resdung
  • Bertindak mengatasi bintik-bintik hitam dan putih
  • Mengawal dan mengurangkan jerawat serta mengatasi kesan parut jerawat
  • Merangsang pertumbuhan kolagen pada kulit wajah anda secara semulajadi
  • Mampu menegang dan menganjalkan kulit wajah anda
  • Menjadikan kulit lebih cerah berseri
  • Melindungi kulit dari sinaran UV berlebihan
  • Salah-satu item dalam set ini iaitu Pearl Sunblock Foundation yang lembut mampu membebaskan kulit wajah anda daripada berminyak yang mampu bertahan sehingga 24 jam
  • Bertindak memudarkan dan menghilangkan jeragat
  • Mengurangkan garis-garis halus dan kedutan agar anda sentiasa kelihatan awet muda
  • Perbezaan & kesan positif boleh dilihat dengan hanya sekali rawatan!
  • Meningkatkan keupayaan serta mengekalkan tahap kelembapan semulajadi kulit wajah
  • Mengekalkan wajah awet muda anda walaupun usia anda sudah lanjut
  • Menaikkan lagi seri wajah anda dengan sekali rawatan sahaja
TESTIMONIAL

blogger femes -- MAK DARA




481667_219791958155110_405911413_n

CONTACT :
 http://hesta1.blogspot.com
 http://hesta1stopbeauty.com
♥ Facebook : HESTA1STOPBeautyCenter
♥ Call/ Whatsapp/ SMS : 012-3384991

***Perhatian
HESTA Facial Treatment ditaja sepenuhnya oleh Hesta 1 Stop Beauty
Cara pemilihan pemenang menggunakan random.org
30 peserta bertuah bakal memenangi HESTA Facial Teratment Set Ajaib
p/s: due pada 31 Mei 2014 @ 11.59pm

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Segmen Bloglist Bubblynotes.Com 48 Jam #1

http://www.bubblynotes.com/2014/05/segmen-bloglist-bubblynotescom-48-jam-1.html
Segmen Bloglist Bubblynotes.Com 48 Jam #1 bermula dari 20/5/2014 SEHINGGA 22/5/2014, jam 9.45 a.m... Semua blogger tak kira yang baru atau lama, femes atau tidak, retis atau tidak dijemput untuk memeriahkan segmen ini... Tujuan? Pertama, haruslah nak pilih 10 orang blogger yang bertuah untuk masuk bloglist Bubblynotes.Com dan nak rapatkan lagi silaturahim sesama kita, follow memfollow untuk semua blogger2 yang menyertai segmen ini. Pemenang segmen akan dipilih oleh pakcik Random.Org...

Hanya 4 Langkah Mudah Diperlukan:
1. FOLLOW blog Bubblynotes.Com 
2. Buat entri bertajuk: Segmen Bloglist Bubblynotes.Com 48 Jam #1
3. Copy coding yang telah disediakan ke dalam ruangan HTML dan Publish entry. Untuk copy coding di bawah, sila HIGHLIGHT semua coding dan tekan CTRL + C secara serentak.

Kemudian pastekan coding seperti tutorial di bawah ini...

 
4. Tinggalkan URL entry uolss ke dalam ruangan komen di bawah. 

Simple dan mudah kannn??? Segmen copy+paste paling awesome kot bagi iolss... 

PEMILIHAN PEMENANG:
1. 10 blog akan dipilih melalui Pakcik Random. (random.org) 
2. Pemenang akan diumumkan pada 23/5/2014.


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Menghitung Hari Lahir Mak

Assalammualaikum...
heheheheh...
selalunya orang akan counting diorang punya hari lahir kan...
ni saya hitung hari lahir mak...
heheheheh...
rindu sangat-sangat,,,,
23 Mei nanti hari jadi mak...
tak dapat celebrate sebab jauh...
sebelum-sebelum ni...
share duit dengan kakak...
even beli kek je...
hehheheeh...mungkin tak semeriah orang lain...
tapi sebagai penghargaan atas jasa-jasa mak melahirkan kami...
sayang mak...
sayang kakak...sayang semua... 

rindu mak <3



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Black ft RJ - Si Putih Si Merah

Lagu dari si dia...

mr. mokaa

tak ada apa nak share...
cuma teringat kan si dia...
huhuhu...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Liebster Award

hai semua...
apa yer Liebster Award ni...
huhuhu
tq pd yg tag sy tu...
hehhehe fiemi

Ni soalan dari fiemi...
Kena Jawab soalan di bawah dengan jujur pula...hehehehe.. :)

1. Bila start masuk dalam dunia blogging
hehheheeh sy start berkecimpung dlm dinia blogging nie dr 8 Mac 2014...hehhehe bru bpe bulan je kn...baru agy nie,,,

2. Percaya tak dengan magic
erm magic,,,ntah aek...nk ckp percaya xjugak...tp stakat dgr2 n tgk gitu2 je bole la...xbpe nk pcye sgt,,,heheheh

3. State your best past time memories
hehehehe yg paling best mse form 6 dulu...ngn kwn2 yg giler2...sumer giler makan, giler enjoy...hehehehe habis test or exam masing2 yg 25 org tu akn kluar...sme2...

4. Jikalau mesin masa doraemon itu wujud, apa yang nak diubah dalam masa lepas
kalau ada mesin masa, sy nk jadi lebih bertanggungjawab pd mak sy...

5. Looking back for the past 3 years, how much do you think you changed
huhuhu sejak masuk U ni...mungkin ada bnyk perubahan, bukan setakat mental je berubah,, banyk la senang cite,,,pemikiran lbh kedepan...majukan diri tu yg pnting...hehehehhe

6. Who do you see in yourself for the next 10 years
heheheheh msti la dpt realisasikan cita2 sebelum msuk U...nk jd pensyarah....ada keluarga bhgia di smping mak yg tersyg...

7. And apa yang akan dibuat untuk pastikan perkara itu berlaku
usaha...doa...n tawakkal...

8. Siapa idola dalam hidup
idola sy suka Ally Iskandar sbb cara dia berckp tu...idea die...cara dia...heheheheh

9. Nyatakan prinsip hidup korang
sekali jatuh tak semestinya akan sentiasa jatuh,,,
bangkit untuk kejayaan masa hadapan...
uasah itu tangga kejayaan...

10. Apakah perubahan dalam hidup korang setelah korang start blogging
hehehehhe ramai kawan dlm blog...even tak berapa kenal...tp peramah...sudi tegur2...heheheh

11. Apa pendapat korang pasal blog saya
simple...but nice...hehehehe :)


tq fiemi...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1st Mini Giveaway By Atikah Aziz

hai semua....
apa kata semua join ni...
heheheheh
da lama senyapkan diri...
heheheh


1st Mini Giveaway by Atikah Aziz,
 yang bermula pada hari ini 18 Mei 2014 sehingga 31 Mei 2014
GA ini akan berlangsung selama 2 minggu sahaja.

Pemenang akan diumumkan pada 1 @ 2 Jun 2014 dan akan dipilih melalui random.org  

HADIAH :

Cash RM50 x 1
Top Up RM10 x 1
Top Up RM 5 x 2

SYARAT :

1. Follow blog
 Atikah Aziz dan  Aza Atikah 
p/s : jangan lupa klik iklan ^^ 
 
2. Follow facebook 
Aza Atikah

3. Follow Google+

4. Follow twitter


5. Follow Insta
 @Azaatikah 

6. Buat entry bertajuk "1st Mini Giveaway By Atikah Aziz" 

7. Copy banner di atas dan linkkan ke blog ini.

8. Tagkan 3 orang rakan blog anda pastikan dia tahu.

9. Publish dan tinggalkan link tersebut diruangan komen dibawah.

10. GA ini akan dibatalkan sekiranya peserta tidak melebihi 50 orang.

sy tag blogger comel...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

SEGMEN : BLOGLIST MAY-JUN 2014 BY YONG

hye semua...
jom ramai2 memeriahkan segmen nie...


segmen nie bermula dari 15 Mei hingga 15 jun 2014...
ada masa lagi...
jom...
bukan setakat join masuk bloglist, 
5 orang pemenang bertuah melalui random.org !

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Hari Guru 2014 Giveaway RM100

hye semua...
semperna hari guru hari ini...
jom kita sama2 memeriahkan giveaway ni...
Hehehee...
dikesempatan ini, sya ingin mengucapakan selamat hari guru kepada guru-guru yg telah mengajar saya selama 23 tahun ni dengan pelbagai ilmu yg berguna.
sy dedikasikan ucapan ini buat guru-guru di
  • Sek. Keb. Kampung Seri Lukut, Kahang.
  • Sek Keb. Kampung Seri Tengah, Kluang.
  • Sek. Men. Keb. Sultan Abdul Jalil, Kluang.
  • Universiti Pendidikan Sultan Idris, Tanjong Malim.
Akhir kata.....
SELAMAT HARI GURU...
GURU: PENCETUS KREATIVITI, PENJANA INOVASI
<3 <3


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

MINI GIVEAWAY KCOLLY BY SYIERA FIRDAUS

Assalamualaikum

Tekan banner untuk join


PEMBAHAGIAN HADIAH
TOP REFERRAL
Kcolly x 1 pemenang
RANDOM
Perla Coffee x 1 pemenang
TAMAT BILA-BILA MASA
Good luck!



KColly

Perla Cofee


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Segmen Jom Tambah Followers

hye semua....
jom kite join nie....
sambil kenal-kenal...n tambah follower...
hehehhehe...



Syarat untuk segmen saya kali ini mudah sahaja.
  • Follow blog faizuddinfuad.blogspot.com.
  • Copy banner dan buat satu artikel sebahai hebahan kepada blogger lain.
  • Tinggalkan link artikel blog anda di ruangan komen 

Ganjaran yang diperoleh:

backlinks yang mampu menjadikan blog anda berada dalam carian utama google


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Segmen: Ucapan Selamat Hari Guru

Assalammualaikum...
hye semua...
hehehehe :) selamat petang....


Hehehee...
dikesempatan ini, sya ingin mengucapakan selamat hari guru kepada guru-guru yg telah mengajar saya selama 23 tahun ni dengan pelbagai ilmu yg berguna.
sy dedikasikan ucapan ini buat guru-guru di :
  1. Sek. Keb. Kampung Seri Lukut, Kahang.
  2. Sek Keb. Kampung Seri Tengah, Kluang.
  3. Sek. Men. Keb. Sultan Abdul Jalil, Kluang.
  4. Universiti Pendidikan Sultan Idris, Tanjong Malim.
terima kasih kerana telah menccurahkan segala ilmu yg tidak terbalas oleh sy...
semoga jasa guru-guru yg mendidik sy hanya Allah yg dapat membalasnya..

Akhir kata.....
SELAMAT HARI GURU...
GURU: PENCETUS KREATIVITI, PENJANA INOVASI
<3 <3


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Tips Memutihkan Bawah Ketiak

hehehehe...
hye semua,,,
nak share ngn korang lah tips nie...
mungkin ada antara kita yang mengalami masalah nie kn...
apa kata try la tips2 kt bawah nie...
yg mungkin blh membantu...


1. Scrub lemon/Limau nipis

Kandungan vitamin C sangat tinggi dlm buah lemon dan sangat sesuai digunakan untuk memutihkan kulit ketiak. Caranya sangatlah mudah, cukup lakukan scrub ketiak sebagai rutin dengan memakai buah lemon. Kerana lemon ada dua fungsi iaitu memutihkan kulit juga membuat ketiak anda jadi segar dan wangi.

2. Lulur kunyit

Kunyit bukan sahaja digunakan untuk memasak tapi juga bermanfaat untuk mencerahkan kulit. Beberapa produk lotion pun ada yang menggunakan kunyit sebagai bahan pemutih semulajadi. Anda tidak perlu susah payah menggilingnya, cukup beli saja di pasar yang sudah dijadikan serbuk. Caranya cukup mudah larutkan 2 sudu serbuk kunyit dalam air dan sapukan di ketiak. Bilas sesudah dibiarkan beberapa minit.

3. Yogurt dan susu

Yogurt dan susu banyak mengandung asam laktat, iaitu bahan yang mampu memutihkan ketiak secara semulajadi. Campurkan yogurt dengan beberapa sudu susu. Kemudian sapu sebagai scrub dan biarkan selama 10 minit. Kemudian bilas dengan air bersih. Lakukan sebagai rutin setiap minggu untuk mendapat hasil yang diidamkan.

4. Timun

Timun dapat menyegarkan dapat membantu melembabkan kulit, mengatasi kulit berminyak bahkan dapat digunakan untuk memutihkan ketiak. Untuk mengatasi ketiak hitam caranya sangatlah mudah, cukup haluskan timun dan maskerkan pada ketiak anda. Sesudah di biarkan selama 12-17 minit, bersihkan dengan air yang bersih. Untuk mendapatkan hasil yang terbaik, seminggu buat 2-3 kali.

5. Betik dan Madu

Betik dan Madu memiliki manfaat memutihkan untuk ketiak. Kandungan asam arkobat yang terdapat pada betik dapat mempercepat pengelupasan sel kulit mati pada kulit. Sedangkan Madu memiliki kandungan vitamin C dan polifenol yang berguna untuk mencerahkan kulit ketiak. Caranya, ambil 1/4 buah betik mengkal kemudian haluskan dengan blender.Tambah 2 senduk makan madu dan sapukan di ketiak. Biarkan selama kurang lebih 20 minit, kemudian bilas dengan air bersih.

6. Baking Soda

Baking soda memiliki kalsium yang boleh mengangkat sel kulit mati. Caranya cukup mudah ambil secubit, larutkan dalam air dan sapukan di ketiak. Gosok selama kurang lebih 2 hingga 3 minit kemudian bilas dengan air bersih.

7.Ubat gigi

Picit sebesar kacang soya ubat gigi dan coletkan pada hujung jari dan kesat di bahagian lipatan/ ketiak yang gelap. Bersihkan dengan air bersih. Jangan teruskan tips ini kalau tiba-tiba kulit merah-merah. Itu maksudnya kulit anda sensitif.

***hehehehhe yg da sedia putih tu nk amalkan pown xd mslh..***
selamat mencuba :)


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Ciri2 Anak

hye semua...
hehehheeh sje2 nk share nie...
sbb sy anak no 5...
heheheh kebanyakkan nyer adalah sy...
hehehehe...
mst ada rmai lg kn yg ada ciri2 lebih kurang cm nie kn...



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Segmen Blog Review

hye semua...
jom ramai2 singgah n join segmen nie...
hehehehe.. :)




Bagaimana nak sertai segmen menarik ini?

  1. Copy banner dan buat satu posting sebagai promotion kepada segmen ini.
  2. Tinggalkan url blog korang dekat ruang komen.
  3. 50 blog terawal akan di REVIEW secara berperingkat.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Segmen Blogger Aktif

Salam .
Anda masih aktif berblogging ?
Jom sertai segmen mudah ni.
Tak pasal-pasal dapat traffic free, follower free .
yang paling penting blogger's friendship <3
 -insyallah="">

klik banner untuk join the community :D 

good luck !


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Giveaway Mega 1st Anniversary Mamaniza.com


Assalamualaikum




Buat julung kalinya mama melancarkan Giveaway Mega 1st Anniversary Mamaniza.com disertai  beberapa para sponsor yang hebat dengan menawarkan beberapa ganjaran yang menarik kepada para pemenang. 

Follow Blog :


Like Page :



Syarat utama :
  1. Pastikan anda follow kesemua sponsor berikut dan like page mereka.
  2. Buat entri bertajuk Giveaway Mega 1st Anniversary Mamaniza.com
  3. Copy coding yang telah disediakandan pastekan ke dalam ruangan HTML dan publishkan.
  4. Hantarkan URL penyertaan anda di ruang komen.
  5. Giveaway ini akan berlangsung pada 10 Mei pukul 12 tengahari dan berakhir pada 20 Mei 2014 pada  12 tengahari juga.
  6. Pemenang akan diumumkan pada 25 Mei 2014 berdasarkan random

Hadiah Giveaway :
  • Tasbih Pearl x 10 pemenang 
  • Wang tunai RM 30 x 1 pemenang
  • Top up bernilai RM 5 x 5 pemenang
  • Tudung bawal berserta brooch x 1 pemenang
  • Senaskah Tafsiran Pimpinan Ar rahman x 1 pemenang
  • Sticker Homemade (2 sticker) x 1 pemenang
  • Keychain Penyu x 5 pemenang
  • Hadiah Misteri x 2 pemenang
  • Kain Baju Kurung 4M  dan Goodie beg bersama accesories x 1 pemenang
  • Tudung Bawal Plain x 2 pemenang
  • 3 Pin Tudung by Pin2it by NeenaAnuar x 3 pemenang
  • Buku Terbitan Ana Muslim bernilai RM 100 x 1 pemenang
  • Bedak Sejuk Azza's Gold Powder x 1 pemenang

Nota :

34 pemenang di cari, di harap giveway ini akan mendapat sambutan dengan meriahnya. Sekian, terima kasih.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Segmen Bloglist WanrusWaniee Bulan Mei&Jun 2014

hye semua...

بسم الله الرحمن الرحيم

Segmen Bloglist WanrusWaniee Bulan Mei&Jun 2014 

KLIK BANNER UNTUK JOIN !! 
tamat 15/5/2014 pukul 9.45 malam 

15 bloglist dicari! 
join yeah 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Segmen: Join Bloglist Ain bulan Mei!!!

hye semua...
jom join ramai2...hehhehe
klik banner utk join...


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Done Presentation Blog

Alhamdullilah...

syukur,,,
da lps presentation blog keterampilan membaca...
huhuhuhu bnyk persoalan drpd rakan yg lain...
tp puas aty stiap persoalan dpt dijawab dgn baik...
nak dibandingkan dgn yg lain mgkin blog group kami yg paling banyk ditanya,,,
heheheh xp2...
self-confident pntg utk jawab soalan2 y diajukan tu...

hehehehe
even blog tu utk tujuan ilmiah...
 arap dpt digunakan sebaik mungkin oleh pengguna laman sesawang yg lain...

selamat berblog...hahahhaa :)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Feeling Down

lately nie busy betul ngn assignmnent yg sgt2 mengunung...
huhuhu...
semalam menangis...sbb berlaku something yg betul2 wt sy stress...
mmg da xleh nk bendung sgt perasaan mse tu...
bile mr.mokaa call...
sy ter'menangis' pulak..
huhuhu die tenangkn sy yg tgh stress thap gaban tu...

harini...
rse down tu smakin memuncak...
errrr...selalu org ckp rse nk sesuatu je kn...
nie sy rse down...
sgt2 down...
nak balik...

 *...rindu mak.... *

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

rEAD this messagE


counters